Tuesday, April 17, 2018

5 år efter tvillinggraviditeten - the mayhem in Örsjö is BACK!

Jaha, så är man där igen. Flera ton av jord och bortglömda, nonchalerade berg av grässvålar och ogräs ska göras om enligt megalomaniska priciper. Business as usual, helt enkelt. Intressant nog verkar jag ha återgått till ursprunget, sallad i formationer och blommor en masse. Jag kan lova att jag kommer vara oförutsägbar i mina uppdateringar, då får de enstaka läsare som snubblar över inläggen rätt förväntningar. Dagens status är att ett antal meter grässvål återstår att gräva upp, en sarg runt sista bädden och sedan sådd

Bild 1 Retrospektiv: södra Skåne 17 mars. 


Bild 2: Planen på köksträdgården 2018


—————————— NUTID ————————

Bild 3: Dagens status, delad daglilja längst bort i rännan, nysatta bolltistlar och röd jättevallmo, rabarber kikar upp på 3 olika ställen (Glaskins perpetual) och gräslöken har börjat knaka. Det blir världens godaste soppa på gräslök, förresten. Kommer utnyttjas maximalt.


Bild 4: ”Rondellen” med pilstaket som håller upp, dock med markduk ett tag då det var färska grenar som användes till flätningen. Nytt är fikahörnan i nordvästra hörnet! Minst 7 koppar kaffe har intagits där sedan veckan efter påsk.



No comments:

Post a Comment